SharePoint Experts, Information Architects, Expert Witness

We provide consulting in a broad array of business and technology from architecture to design to deployment of global systems with a focus on surfacing data in the enterprise. Specialists in Microsoft, we are a premier provider of SharePoint Expertise (including 2016 and Office 365). We also provide Expert Witness/Legal Expert in eDiscovery, source discovery, patent infringement, piracy and more! We also have established SICG DLDS s.a. - our counterpart in Costa Rica that specializes in water systems (http://www.crwatersolutions.com) - Contact me direct: david_sterling@sterling-consulting.com or call 704-873-8846 x704.

Search This Blog

Tuesday, August 25, 2015

SharePoint 2013 Workflow Fails after applying post SP1 & CU's

Like many have found, there is a bug in the patches applied in SP1 and I believe one of the subsequent Cumulative Updates - the issue appears when a Workflow tries to start. Right out of the gate you get the nasty error message:



For search purposes:

Method 'StartWorkflowOnListItem' in type 'Microsoft.SharePoint.WorkflowServices.FabricWorkflowInstanceProvider' from assembly 'Microsoft.SharePoint.WorkflowServices, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublickeyToken=71e9bce111e9429c' does not have an implementation.

You will also see Event ID 1000/1025 errors complaining about the Service Bus in the Event Application Log.

Fortuately the fix is KB2880963 - you can download this from here: 

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2880963

You can apply this patch and will not require a reboot or run of the Configuration (i.e. PSConfig).



No comments: